Den här bloggen handlar inte om elefanter. Men jag visste inte vad jag ville döpa den (bloggen) till. Sedan snubblade jag över lite Salvador Dalí-målningar och då ville jag döpa den till The Persistence of Memory. Det kändes poetiskt och bra. Men det var så långt. Så den fick heta The Elephantes. http://en.wikipedia.org/wiki/The_Elephants
Men det är som sagt inte vad den handlar om.
Frukost
Eftersom frukost är mitt least favourite meal of the day (fattar inte hypen med typ hotellfrukost) och jag hellre hade ätit middag 2 gånger om dagen istället så hade jag blivit knäpp av att äta samma skit varje dag. Min värsta frukostperiod i livet var militärutbildningen då man kunde välja mellan rabarberfil (surt, usch och fy) med tråkig budgetmüsli, torra mackor med svettig ost eller skinka eller klistrig gröt med sylt (ca 17% lingon, socker och smakförstärkare). Det här skulle man trycka i sig 6:00 på morgonen. Åt man inget svalt man ihjäl lagom till lunch, att kuta i skogen med x kg utrustning på tom mage rekommenderas icke.Jaja, nog om det sidospåret. Mina favoritfrukostar är det här: Frökusar (macka) med vitlökssalami, fullkornsbröd med mosad avokado och havssalt, valnötsbröd med varmrökt skinka (helst från charken, klarar ofta inte de formpressade runda svettslamsorna i färdig förpackning) och gurka, havregrynsgröt med lingonsylt eller russin och linfrön+mjölk, icas flingor med mjölk, bacon och ägg och tomat eller Sebastians favorit: pannkakor.Eller så äter jag rester till frukost eller tar bara en frukt/knäckebröd och kaffe. Känns inte helt bra. Men idag åt jag turkisk yoghurt som jag blandade vaniljpulver och lite socker i och hällde på egenplockade blåbär och kokosflingor, kaffe till det såklart. Lite coolt också att precis allt utom sockret (och blåbären såklart, men ja...) var ekologiskt.Har ätit liknande förut också, rätt gott och känns helt ok ur nyttighetssynpunkt (förutom sockret kanske men herregud det var typ en halv tsk). :)Under tiden åt min sambo, 10 år, nyttig ost- och kaviar-macka med oboy, bläää... (fast så får jag inte säga om mat för Sebastian...) Minst 2 dl oboypulver/glas.Nu ska jag hämta min Michelin-jacka från förrådet och våga mig ut i den här plötsliga kylan på hundpromenad. Sedan måste jag ta tag i dagens göromål = pluggpresentation. Tjo!