Jorå

Mina falaflar blev bra!
Men de var jädrigt pilliga att göra. Eftersom smeten var så lös, kändes nästan omöjligt att få dem runda. Men de rundade liksom på sig när man friterade dem? Skumt, men kul!

Jag använde det här receptet från Ica: http://www.ica.se/recept/falafel-592833/

Dessutom hade jag i lite persilja, röd chili istället för grön och rekomenderar inte vanlig mixer utan matberedare. Hade vanlig lök och panerade dem i äggvitan som "blev över" och ett till ägg. Så slapp man slänga äggvitan och sparade ett ägg ;) Körde tillagningen på 7:an på induktionshäll och friterade i kastrull och det blev bra!

Nästa gång ska jag prova att krydda lite mer till och med.
Dessutom bakade jag egna pitabröd (typ) till. Sedan serverade jag med hackad gurka och färsk koriander+vitlökssås (turkisk yoghurt, pressad vitlök, salt).

Det blev gott! Om man gillar kikärtor och falafel såklart ;)
 
Innan
 
Efter.
 
Nu sitter jag och börjar skriva på forskningsplanen till C-uppsatsen och dricker kaffe. Athena sover i korgen bredvid. Har det rätt bra. Ikväll blir det jobb och kanske gym?
Hejs!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0