Mat och vin
I fredags var jag på Sundsvalls vin och delikatess-mässa. Trodde att det skulle vara i helgen så jag skulle missa det eftersom jag jobbade. Men det var som sagt på fredagen också, öppet till 21 och jag slutade jobba 19, perfekt!
Det kostade 200 kronor att gå in och så kunde man köpa dryckes-kuponger som man löste in för att smaka olika saker, vi köpte för hundra kronor. Jag tänkte att glasen de hällde upp skulle väl vara småsmå provsmakningsglas liksom, men eh, nja, så mycket alkohol har jag aldrig förut fått för pengarna ute på "krogen" (det var det ju inte riktigt, men ni fattar). Hann/hade råd att prova flera glas vin, rött, vitt, mousserande, lagrad rom, brännvin med råvaror från norrlandskusten, ekologisk rabarberlikör... och så en massa delikatesser såklart, snittar från Wretmans, löjrom från Kalix hos Sillmans, jättegott lufttorkat vildsvin från Utomskogen (nåt företag från Hälsingland som jag aldrig hört talas om, jag har ju ändå bott där liksom... otippat, men sjukt gott, som parmaskinka litegrann), choklad såklart och olika korvar.
Mina favoriter blev ett rödvin från italygross.se (som samarbetar med Dolcetto), som även finns på systemet. Jag gillar ju gärna tyngre kraftiga rödviner, men sådana är inte så goda att dricka som de är och passar inte till all mat, utan mer kanske till köttgrytor och så. Det här vinet var något lättare men ändå smakrikt (ja, jag låter som en vintönt, jag kan inte alls så mycket om vin, men jag vet ju vad jag gillar...), supergott verkligen: http://www.italygross.se/igt-rosso-veneto-arsi-2011
Det kostade 200 kronor att gå in och så kunde man köpa dryckes-kuponger som man löste in för att smaka olika saker, vi köpte för hundra kronor. Jag tänkte att glasen de hällde upp skulle väl vara småsmå provsmakningsglas liksom, men eh, nja, så mycket alkohol har jag aldrig förut fått för pengarna ute på "krogen" (det var det ju inte riktigt, men ni fattar). Hann/hade råd att prova flera glas vin, rött, vitt, mousserande, lagrad rom, brännvin med råvaror från norrlandskusten, ekologisk rabarberlikör... och så en massa delikatesser såklart, snittar från Wretmans, löjrom från Kalix hos Sillmans, jättegott lufttorkat vildsvin från Utomskogen (nåt företag från Hälsingland som jag aldrig hört talas om, jag har ju ändå bott där liksom... otippat, men sjukt gott, som parmaskinka litegrann), choklad såklart och olika korvar.
Mina favoriter blev ett rödvin från italygross.se (som samarbetar med Dolcetto), som även finns på systemet. Jag gillar ju gärna tyngre kraftiga rödviner, men sådana är inte så goda att dricka som de är och passar inte till all mat, utan mer kanske till köttgrytor och så. Det här vinet var något lättare men ändå smakrikt (ja, jag låter som en vintönt, jag kan inte alls så mycket om vin, men jag vet ju vad jag gillar...), supergott verkligen: http://www.italygross.se/igt-rosso-veneto-arsi-2011
Arsi Appassimento, 198 kronor kostade det dock så det är ju inget vin man bara klunkar "för att" liksom, men å andra sidan är det lika mycket som man betalar för 3-4 Norrlands Guld på krogen, så hellre ett gott vin hemma i sådana fall för de pengarna? Älskar italienskt.

Sedan fanns till min stora lycka Pralinhuset där också, de säljer ekologisk choklad och håller till i Stockholm, har ätit deras choklad förut och åh, vad gott det är.

De har även en webbshop ;) Köpte mint och chili/havssalt-chokladkakor + en massa olika praliner som fanns för bara 5 kr/st, mässpris! Handlade ändå choklad för 170 spänn tror jag...
Det var i alla fall väldigt kul och även om det blev lite dyrt så var det så värt det för en mat och dryck-nörd som jag, roligt att göra något annorlunda när det väl händer något.
Det var i alla fall väldigt kul och även om det blev lite dyrt så var det så värt det för en mat och dryck-nörd som jag, roligt att göra något annorlunda när det väl händer något.
Fler tips på choklad, som är lite närproducerad, förutom såklart Chocolate House i Sundsvall är Dark Passion som håller till i Gnarp. Kokoskolan är helt sjuuukt god! Otippat nog, jag brukar inte vara såå himla crazy for cocos? Även om det är gott såklart.
De måste man dock hämta ut i Gnarp och eftersom det är en "hobby-verksamhet" så finns inte praliner alltid för beställning, till jul och så brukar det finnas dock :) http://www.darkpassion.se/
Annars då, har ätit surdegsbröd med advocado (brukar köpa gårdagens bröd från Eclair för halva priset, dvs... 15 kr för en limpa?) till frukost, huvudvärken är rätt okej idag, snart dags för web-seminarium med studiegruppen, sedan ska jag skriva lite på min individuella uppgift, gå en sväng med Tens, ta itu med lite grejer jag skjutit upp, laga mat, tomatsoppa får det bli idag tror jag! Enkelt och gott, man kan steka på lite bacon och slänga i en klick creme fraishe om man vill också. Brukar använda krossade tomater och så brukar jag krydda med lök, vitlök, basilika... och vad man nu har hemma, ibland har jag grädde i, men då kan man ju skippa creme fraishen så det inte blir kaka på kaka?
Sedan ikväll ska jag gå på en föreläsning hos min veterinär som handlar om den gamla hunden! Passar ju bra eftersom Athena ändå fyller 12 år till våren. Det är nån specialist-veterinär i ortopedi som ska hålla i det och det kostar inget. Spännande eftersom Athena har lite problem med lederna (väldigt lindrigt dock).
Fast först och främst blir det en till kopp kaffe, tjo!
Kommentarer
Trackback