Höstfärger
Folk säger ofta att sommaren är färgglad. Och det är den ju, blommor och sånt. Men jag tycker att hösten är färgglad. Eller det är lite extra viktigt att ha mycket färger när det blir mörkare, kallare och gråare.

Höstig fruktskål och doftljus.

Bokflikar och understrykningspennor, höstigt om man är student.

Ljus, filtar, rosor, färger! (Och en rökelsepinne, Sebastians idé.)

Sallad med rökt lax, bulgur och youghurt-sås, somrigt i och för sig, men gott ;)

Grillade (i grillpanna) kungsräkor med tomat- och advocadosallad + brödkrutonger. Sebastian som lagade. Kungsräkorna är msc-märkta och fångade utanför australiens kust, inte samma sak som tigerräkor alltså. Man kan köpa dem frysta och råa från ica selection, gott som helgmat. Tror de är marinderade med vitlök, citron och persilja? Gott. Vinet är ekologiskt och var helt okej (från Sicilien, heja Itaienska viner). Eftersom vindruvor är en av de mest besprutade frukterna så kan ni ju tänka er hur mycket skit man får i sig via icke-ekologiskt vin också... Jag dricker ju knappast ekologiskt vin jämt, men detta kostade 59:- och jag kan absolut tänka mig att köpa det igen. http://www.systembolaget.se/Sok-dryck/Dryck/?varuNr=12438

Fredagsmys. Örtsalami, tryffelsalami (båda är härifrån: http://www.mittgastronomi.com/ , de har en butik på storgatan, ganska långt ned, mot hamnen), ekologiskt salami och hjärtsalamin (hjärtana smakade sådär, men kul, båda de sista från icamaxi). Ja, jag vet att jag är en mat-tönt. :)

Enkel middag, delade färskpotatisar i halvor (skalade dem inte ens), in i ugnen på ca 200 grader, på med olivolja, låt dem vara där tills de fått färg och är mjuka, salta. Stekte fisk i smör (pangasiusmal, frysta filéer, lät dem tina först såklart), (stekte lök till också), hällde på grädde över fisken i stekpannan, kryddade med grönsaksbuljong, färsk salvia, vitlök och svartpeppar. Kanske jag hade nån redning i också? För konsistensen. Broccoli till det, körde den i ugnen också, direkt från frysen. Typ 10 minuters aktivt jobb, jättebra och god vardagsmat :) Billigt också.

Jag på namngivningsceremonin (typ dop minus gud) vi var på.
"Sluta posa!" sa Sebastian, fattar inte vad han menar.
"Sluta posa!" sa Sebastian, fattar inte vad han menar.

Ryggen är spets (har tröjan över så bh:n inte ska synas, haha! Vågar inte lita på såna här kupor som man typ... klistrar fast??).

Sist men inte minst så har jag bakat kakor. Eller ja, det var ju förra veckan. Lånade/använde/hittade det här receptet: http://bliminjast.se/2012/november/sega-chocolate-chip-cookies.html
De blev goda! Men tror jag ska ändra tiden och temperaturen i ugnen (alla ugnar är ju som sagt olika) liiite, en del kakor blev lite för mjuka. Och så ska jag ha i mer kakao. Jag hade mörk choklad, vit choklad och para-nötter i mina kakor.
Det var det. Nu ska jag plugga lite tror jag. Och ta en till kopp kaffe?
Jag vet att det blir bildbomber, men... ja, så får det vara. Haha! Kommer mer sen. Har inte fört över alla bilder från kameran.
Tjo!
Jag vet att det blir bildbomber, men... ja, så får det vara. Haha! Kommer mer sen. Har inte fört över alla bilder från kameran.
Tjo!
Kommentarer
Postat av: Lisa
Din mamma bjöd på dem där kakorna idag, de var jättegoda! :)
Svar:
Linda
Trackback